Nehéz elvonatkoztatni, ugye, az eleve most itt álló politikai erőváltozásoktól a választások miatt. Minden hangosabb lett az elmúlt időszakban, több vélemény nyilvános, nagyobb nyilvánosságot kapnak dolgok. Szerintem a politikai ügyek, azok ugyanazok, csak erősebbek a hangok. A saját szemüvegemen keresztül nézve inkább az, hogy szembetűnőbbek lettek ügyek, mert jól lettek tematizálva, vagy kiderültek. A gyerekvédelem ügye, ami kevésbé volt fókuszban, és főleg a COVID, ami őket tépázta meg szerintem a leginkább. A tanuláshoz való jog meg egy csomó mindent csorbult akkor, és a mentális jóllétüket nagyban befolyásolta. Szerintem ez lehet, hogy még kényesebb sztori lett. Lehet, hogy a COVID miatt, de nem tudom, mert ez csak megérzés, és nyilván a legbrutálisabb sztorik derültek ki az elmúlt években, szóval ezt így nehéz megmondani. Tudtuk, hogy baj van a gyerekvédelemben, vagy hogy kevés az erőforrás benne, de azt nem gondoltuk, hogy ekkora kaka. Szerintem nagyjából ennyi például, meg az egészségügy nyilván, de azt eddig is szidták, szóval, az nem egy újkeletű valami, csak jobban kijöttek a bukkanók vele kapcsolatban.