Dupa intalnirile de la OuiShare drinks si ONG Hub. Cu ce mergem inainte ca si comunitate?

Available in: Romanian


Romanian version

Poți să contribui la discuție editând acest wiki sau lăsând un comentariu.

Joia trecută am avut ocazia cu @Alex_Stef să prezentăm futurespotters în fața unui mix de comunități bucureștene - Babele, Incubator 107, si cei de la NOD Makerspace, printre alții. E vibrant ceea ce începe să se coacă în București, indiferent de pălăriile pe care le purtăm: Through this event and the people who participated, speakers and audience, we can say there’s a true will of joining forces and creating an ecosystem, so let’s start this intellectual, innovative revolution together! - @Raluca_Marinescu at Babele.

Duminică seara am avut o altă întâlnire acasă la @Bogdan_Alto, la viitorul ONG Hub pe care l-am și botezat de altfel într-un brainstorming cu vișinată (indiciile sunt aici, dar n-o să zic mai multe, îl las pe el sa ne împărtășească). Am fost prezenți @irinabreniuc @Ana_Ungurianu @Ciprian @TCT @Ruxandra @Raluca_Iacob_Pop @konrad_mihat @Cristinas @Icey @Andreea_Romeghe. Lansez aici câteva din ideile cu care am rămas personal, mi-aș dori să le împărtășiți și voi pe ale voastre:

  • Pentru workshopul din 9-10 iulie cei pe care ii abordam să țină sesiuni au nevoie de un brief foarte clar ca să-și dea seama dacă și cum investiția de timp merită făcută, două zile e un timp semnificativ (Konrad)
  • Avem nevoie de dată limită pentru înscrieri pentru că altfel toată lumea amână, zicea @Petru_Ioan mai devreme (Petru a lipsit, iar debrieful acesta e pentru el și ceilalți care n-au ajuns). Astfel încât propunem un deadline de 4 iulie.
  • Futurespotters e în esență un alt fel de consultare pentru proiectul de București Capitală Europeană a Culturii 2021. Spațiul acesta e ocazia pentru noi să ne exprimăm opinia constructivă despre cum ar trebui să arate procesul și dosarul, programele care vor fi finanțate. Cu ce putem ajuta? Konrad si Alex au participat și la consultări la hanul Gabroveni pe temele care se contureaza, si ei au deja idei despre cum se poate imbunatăți procesul, feel free to share.
  • O temă pe care o putem pune pe masă pentru 2021 dar și pentru că ne afectează pe toți este cum noi, ca parte din societatea civilă, putem să creștem economia socială și antreprenoriatul social - de la cadrul legal până la a lupta pentru o schimbare de mentalitate sau a ne învăța pe noi si pe altii cum să depășim colectiv ideea că ONGurile sunt un serviciu pentru "beneficiari"! Avem nevoie de smart activism, smart marketing. (discutia cu Raluca, apoi reluata cu Babele si Calup in alt context)

Adunate de la voi:

  • Intrați pe inițiativa pentru voluntari si căutători de voluntari https://www.facebook.com/DeBunavoie.ro și dați like! Deocamdată nu se stie dacă sau cum va fi valorificată platforma financiar, însă acum focusul e să devină o resursă comună. Ciprian caută o persoană plină de viață care să meargă prin licee și să prezinte proiectul tinerilor care ar dori să voluntarieze,
  • Bogdan pune la bataie casa lui unde să organizăm intalniri mai dese, în grup restrans, cu un program de lucru si intalnire cu cat mai multi, chiar aici, acasa, nu neaparat grupuri mari dar cat mai multi care sa vina si sa inteleaga conceptul de Bucuresti Capitala 2021 si sa-si exprime nivelul de implicare. Intalniri scurte, 1-2 ore, dar eficiente in urma carora sa poata fi acumulate cat mai multe initiative si disponibilitati. Ce credeți?
  • Habitat? Vrea cineva sa-l prezinte?

Poză de Babele!

Photos by Alex Stef & TCT.

Salutare voua!

  1. Botezul este inca in cautarea unor nume faine. Sincer, pana acum, tot al Alexandrei este “cel mai”, Domestic HUB.

  2. Propunerea cu intalniri - dialog, eficiente si in grupuri restranse de dezbateri (dar dese si, pe cat posibil, cu noi persoane interesate) am facut-o din perspectiva intelegerii conceptului alternativ adus de platforma EdgeRyders si ideile rezultate ce pot fi integrate ulterior intr-o viziune “from the bottom up”, libera si transparenta, in strategia B2021.

Aici ar fi de adaugat criteriile cele mai importante care decid potentialul de capitala culturala al unui oras:

a. strategia culturala in simbioza cu strategia de dezvoltare a orasului

b. implicarea semnificativa a cetatenilor

c. sustenabilitatea si dezvoltarea “ecosistemului” cultural creat si dupa anul in care orasul a avut statut de capitala culturala

Elementul definitoriu este tocmai mobilizarea cat mai larga a comunitatii in jurul proiectului CEAC, nivelul la care, cred eu, actioneaza conceptul EdgeRyders / Spot The Future Bucharest. Asadar punctul b este foarte important pentru intreaga evolutie a procesului.

  1. Pe HABITAT il pot eu prezenta, poate imi conving si colegii de creatie sa mi se alature.
1 Like

O sesiune pe “Bucharest 2021 and its citizens”?

Salut Bogdan, multumim pentru ganduri. Cei care se ocupa de candidatura orasului cunosc bine criteriile si ce inseamna o viziune asupra orasului care merita premiata cu titlul de capitala europeana a culturii.

As putea sa-i propun lui @anca_ionita, cea care organizeaza intalnirile si echipa de lucru, sa tina o sesiune pe implicarea cetatenilor in candidatura… si o discutie libera unde noi sa vedem care sunt posibilitatile de implicare mai departe. Cum suna? Daca planificam sesiunea pe prima zi de workshop unde putem intelege si constrangerile institutionale sau ale echipei de program, poate in a doua zi chiar ne alocam timp sa lucram pe un document comun cu care sa abordam mai departe o colaborare.

Pentru ca timpul e foarte scurt pana la workshop pentru mai multe intalniri informale, cu Futurespotters am putea sa mai facem una la tine (probabil in weekendul 3-5 iulie) in care sa conturam acea propunere concreta pe care s-o prezentam comunitatii mai largi. Ce ziceti? @konrad_mihat avem nevoie si de voi.

Da, sigur ei stiu cel mai bine criteriile.

Eu am vrut sa punctez, din ceea ce am inteles, rolul, inovatia si conceptul pe care-l propune edgeryders si exact nivelul la care propune implicarea si participarea cat mai larga a cetatenilor, criteriu cheie de altfel.

He he, ar fi faina o dicutie Arcub - cetateni, s-ar putea sa fie cam efervescenta…

In rest procedam in functie de propunerile si disponibilitatile celorlalti, eu sunt ok cu ideea ta.

Hai cu propunerea concreta pre-workshop

daca vrem sa deschidem subiectul la workshop. Altfel riscam sa blocam alte sesiuni cu o discutie prelungita si ar fi pacat. Cine suntem si putem face asta in we 3 - 5 iulie, cum propune Noemi? I’m in.

Sa trecem la treaba

I’m in too.

3-5 iulie lucrat specific, pe idei, in grup sau echipe tematice si apoi asamblat un concept armonios inchegat?

4 iulie de la 12:00?

Salut, pana astept raspunsul de la Anca propun o prima sesiune sambata de la 12 la ONG Hub. Eu pot face o introducere a procesului si temelor pe care se lucreaza deja in cadrul dosarului de candidatura, si apoi facem un brainstorm cu ce putem propune concret. Am auzit deja cateva idei aruncate pe ici pe colo, plus ca Bogdan si voi restul veniti cu experienta din propriile voastre retele, si stiti deja pe ce se lucreaza si ce am putea sustine cu totii…

Daca 12 e ok pentru tine, creeaza pls un event aici in grupul Futurespotters. Abia astept!

Heeei!

Mă bucur în primul rând că am reușit să ne cunoaștem față în față și că am făcut primul pas spre formarea unei comunități EdgeRyders/Spot the Future în București. Eu am rămas încântată de fiecare în parte și mi-a plăcut energia creată in jurul discuțiilor. Așa cum mă așteptam, avem multe lucruri în comun. Mi se par o idee foarte bună întâlnirile propuse de Bogdan și sper să ne menținem entuziasmul, pentru că avem lucruri de construit.

 

2 Likes

@Ciprian I come back from Cluj & bring kombucha from Casa de Cultura Permanenta, but let’s meet up soon because I’m not sure how long it holds, tea-less as it is… :smiley: