Dobrá zkušenost s aerolikou - výjimka?

Ahoj všem, i když to tu bude trošku zvláštní, rád bych s vámi sdílel jednu pozitivní zkušenost z vídeňského letiště.

Je tu Vánoční čas a to pro mě a mé kamarády - a jsme za to vděční -znamená čas dovolené. Vloni jsme ve stejné sestavě byli v Izraeli, rok předtím zase v Kosovu. Letos letíme společně do Bangkoku a chceme procestovat hlavně Kambodžu. Už teď se nemůžeme dočkat. Každopádně ještě jsme ani neodletěli a už musíme řešit první komplikace. Klasika:)

Letenky kupujeme vždycky společně a letos se nám tam vloudil šotek. Moje jméno bylo v rezervaci letenky špatně napsáno. Jedno písmenko zaměněné za jiné. Řeknete si - banalita. Ale kdo trošku cestujete letadlem a máte nějaké zkušenosti s leteckými společnostmi, tak asi víte, že letecké společnosti nejsou úplně andílci. Nenechají si ujít jedinou příležitost vás oškubat o vaše peníze. Zavazadlo je trošku větší? platíte. malinko objemnější? platíte. Chcete si sednout s kamarádem vedle sebe? Jasně, zaplatíte. Nicméně musím říct, že dnešní zkušenost mi potvrzuje, že tohle zloduší chování je spíš výsadou levných aerolinek. Musím říct, že zaměstnanci společnosti Qatar Airlines na odbavení zavazadel se chovaly Naprosto úžasně. Rozumějte, že kdybych letěl například s wizzerem, jsem si naprosto jistý, že tenhle překlep by mě takových sto euro určitě stál. Jak jsem říkal, některé aerolinky třeba mají levnou letenku, ale pak vás natáhnou třeba na zavazadlech. Ovšem na této přepážce Qatar Airlines na vídeňském letišti všechno zvládli s naprostou grácií. A to, že se moje jméno ne úplně shodovalo se jménem na registraci letenky nezveličovali a nedělali z něj velké haló. prostě mi na rezervaci letenky upravili zadarmo překlep. slušně jsem poděkoval a rozloučili jsme se širokým úsměvem.

Nicméně jsem si jistý, že nějaké ty drobnější problémy ještě při našem cestování budeme muset řešit. Třeba se s nimi podělíme i tady na platformě. Mějte se fajn a užívejte Vánoce. Nazdar!

1 Like

Kamarade, diky za prispevek. Jsem rad, ze ti to proslo a nestalo to zadne penize.
Ferovost by podle me nemela byt vysadou jen tech nejkvalitnejsich firem (tam by mela byt samozrejmosti). U tech aerolinek…stejne jako treba u Ceskych mobilnich operatoru, to bohuzel chodi trochu jinak.

No, o těch mobilních operátorech, o těch bych se tu ještě s chutí rozepsal, protože zkušenost z Kambodži, kde za 1 dolar pořídíš SIMku a za další dolar máš neomezené volání a neomezený internet (aspoň po dobu tří týdnů, kterou jsme tam strávili) je s Cekem teda ve velkým kontrastu.