Hackathon o dostupném bydlení a víc

Před necelým měsícem proběhla v Brně skvělá akce- hackathon o dostupném bydlením s názvem Bydlení je právo! Měla jsem tu čest být součástí této akce, a to rovnou v roli organizátorky. Společně s lidmi z Mladých zelených jsme zajišťovali vše od komunikace s účastníky a účastnicemi, pronájmu místa, přes zajištění jídla, ubytování, až po takové maličkosti jako fixy a flipcharty.
A kdo vlastně jsou Mladí zelení ? A jak jsem se k nim dostala ?
Je to lehce přes rok, co mě mí kamarádi pozvali na schůzi ostravských Mladých zelených. Poznali jsme se skrz dobrovolnictví v Greenpeace a když jsem se ptala, kdo vlastně vlastně jsou Mladí zelení, řekli jenom ,Bude se ti to líbit." A měli pravdu.
Na již výše zmíněné schůzi jsem se totiž stala členkou nezávislého spolku zabývajícího se jak enviromentálními, tak sociálními problémy. Většina organizaci se angažuje pouze v jedné z těchto dvou oblastí, což mi přijde jako strašně nevyužitý potenciál, neboť tyto dvě roviny od sebe nelze oddělit. V tom vidím naši největší přednost.
A co vlastně kromě schůzování děláme ? Od přednášek po demošky. Vše, co se nám líbí a vše, proti čemu se chceme vymezit.

Ahoj, díky, že sis k nám našla cestu, rádi se dozvíme o dalších aktivitách a nápadech, které souvisí nejen s problematikou bydlení, ale i dalšími zásaadními tématy.

1 Like

Díky, Sáro, za příspěvek i za to, že jste mě jako organizátoři vzali/y mezi sebe. bylo to příjemné a snad jsem k tomu taky dokázal trochu přispět.

Jinak Sára dělala fotky z Hackathonu - kromě panelovky. Brzo je sem zkusím dát. Nezvládl jsem je stáhnout a teď se k nim nemůžu dostat - protože fotograf Pavel je teď na natáčení v Nepálu:)

1 Like