Hackathon o dostupném bydlení - zásah

Ahoj,

na Hackathonu v Brně jsme se společně s dalšími účastnicemi rozhodly navrhnout projekt, který by upozornil na tísnivou situaci s bydlením a vyburcoval lidi k aktivitě. Všímáme si totiž okolo sebe, že se většina lidí spokojí s tím, že to zatím jakž takž zvládá, a nemá nyní potřebu, chuť či dostatek informací a jiných prostředků, aby se mohli pustit do řešení tohoto naléhavého stavu. Naším cílem je zprostředkovat zkušenosti běžných lidí v nelehké situaci s bydlením širší veřejnosti a povzbudit ji v kritice současného nastavení.

Naplánovaly jsme proto uměleckou instalaci, pomocí níž chceme zasáhnout do veřejného prostoru, nabourat myšlení lidí a vyvolat debatu ohledně situace s bydlením v naší zemi.

2 Likes

Ahoj Lucko,
Děkuju za sdílení toho, proč jste se rozhodly právě pro takovýto druh projektu.
Doufám, že se budu moct na instalaci přijít podívat!
Kdybyste potřebovaly třeba poradit s nějakýma fondama, tak se ozvete…mohl bych vás tu s někým propojit. @natalia_skoczylas zmiňovala nějaký projekt V4 s polskou komunitou sociálního bydlení.

Uz se tesim i na dalsi prispevek z vaseho projektu, ktery pise Klarka. Zminuje tam Foods not Bombs i dalsi aktivity ostravske skupinky.
Stay tuned!!! :slight_smile: