Jediná víra, kterou nerespektuji.

“Děláš si ze mě prdel?”
Ta věta ze mě vystřelila hned, jak mi Renata zvedla telefon. Ona byla totiž ten “dobráček”, který mi dohodil dnešní rande. Že prý super kluk, chytrý, milý, máme toho podle ní hodně společného. Ona by do něj určitě taky šla, ale délka jejich přátelství už přesáhla friend zónu.
"No já mu radila, ať ti to radši neříká na prvním rande."
“To mi to jako měl říct až po svatbě?!!” - Hlas se mi změnil v hysterický řev.
“Ale on je vážně hrozně fajn a -”
-“ON VĚŘÍ, ŽE ZEMĚ JE PLACATÁ!!!” - Skočila jsem Renatě do řeči, a radši si sedla, abych nedostala infarkt. Vždycky jsem o sobě smýšlela jako o nejtolerantnější bytosti na planetě. planetě, která má tvar koule. Teď jsem i já našla svůj limit.
.
.
Zhruba před hodinou
.
“-…A to není vůbec všechno! Proč myslíš, že se na obloze všechny hvězdy točí, až na jednu úplně nahoře? HA! To je ten střed projekce, která se otáčí dokola na té kopuli. Chápeš? Chápeš?!! A jak třeba vysvětlíš, že lety letadlem trvají tam i zpět stejný čas? Kdyby se země točila, musela bys být přece na místě určení jednou dřív a jednou později! Gravitace? Úplná blbost! A počkej, až ti řeknu o Ledové bariéře která zabraňuje vylití vody přes okraj země!”
“Víš, já už asi budu muset jít.”
Nervózně jsem položila na rychlo vypitý šálek capuccina, a snažila se, aby se mi ruka moc neklepala. S poslední nadějí jsem se rozhlédla po kavárně, jestli někde neuvidím skryté kamery. Nebyly tam.
.
.
Celou cestou domů jsem byla potichu. Můj mozek se pomalu vzpamatovával z dezinformačního šoku. Když jsem za sebou zabouchla dveře, trochu jsem se uklidnila a začala přemýšlet, jestli budu mít někdy odvahu jít znovu s někým na rande. Tohle se fakt může stát jenom mě. To už radši na rande s taxidermistou, sběratelem šlupek od banánů nebo fanouškem Bohemky. A nejdřív ze všeho si budu muset promluvit s Renatou.
.
.
PS: ( Příběh se skutečně stal a bohužel opravdu mě :smiley: Ve skutečnosti nemám nic proti taxidermistům nebo sběratelům šlupek od banánů. Na zápase Bohemky jsem byla jenom jednou, ale to by bylo na další povídku :smiley: )

Už jste se někdy setkali s flat-earthistou?
Šli by jste s někým takovým na rande?

2 Likes

9650
… zrejme nejakej vasnivej ctenar/hrac… jakym zpusobem se budes seznamovat priste, pres Renatu asi uz ne, co?!:)) Dej vedet, pridal bych se… :wink:

Ahoj, a díky moc za příspěvek. No, je to mazec, s placatozemcem jsem se nikdy nesetkal (osobně, když jsem četl o dějinách 15 stol. tak jo:). Já bych si na férovku myslel, že mě někdo trolí a zkoušel bych to z toho člověka vymámit:) Jasně, měli bychom se kriticky vztahovat ke všemu našemu “vědění”. Ledová bariéra je za mě top - až roztaje, tak budeme úplně v pytli…(i když to se vlastně stane asi tak jako tak, ale ta voda nám všechna alespoň přiteče a neodteče do vesmíru:). Nejšílenější na tom je, že ono je to zakřivení země vidět! Stačí zajet někam k moři (pokud nestačí rybník svět:-P) a pořádně se chvíli dívat, když je hladina klidná. Nebo si vyzkoušet řadu mentálních cvičení (pokud je volná kapacita a ochota). Ty lodě prostě do kopce neplujou…
http://www.smarterthanthat.com/astronomy/top-10-ways-to-know-the-earth-is-not-flat/