Mogućnosti za razvoj i uspeh mladih ljudi - povezivanje teorijskog i praktičnog znanja

Pozdrav :slight_smile:
Da, svesna sam kakva je situacija, pogotovo u državnim firmama je taj zastareli način rada u kadrovskoj. Lično sam se bazirala na neke internacionalne kompanije i IT sector jer smatram da oni najviše uvode promene na tom polju, više ulažu u zaposlene i tu HR već ima priliku za širi izbor posla i malo kreativniji rad.
Slažem se da je jako bitno da se osoba uklopi u kolektiv i zato takođe jeste bitan dobar hr stručnjak koji će prepoznati vrednosti kandidata i koliko se one poklapaju sa vrednostima i kulturom organizacije.
Mislim da se važnost psihologa zanemaruje samim tim što rezultati rada nisu instant vidljivi već je za to potrebno neko vreme.
Postoje agencije za hr usluge i sve to ok, ali ja trenutno nemam mogućnosti za tako nešto jer sam i sama jedna od tih kojima treba još prakse. :slight_smile:
Generalno imam u glavi ideju da bih volela da imam svoj centar koji će nuditi razne vrste psiholoških usluga, kao i mogućnost prakse ali do tada…
Više sam se bazirala na to kako podsticati organizacije da više sarađuju sa fakultetima ili baš da postoji posebna organizacija koja će nuditi prakse iz raznih oblasti a ne samo poslovne psihologije. To je naravno bila samo moja ideja, ne znam još uvek koliko je izvodiva.
Hvala na preporuci za knjigu!