Moje cesta k živobytí skrz fotografii a kameru

Roku 2014 - po dvouletém nedokončeném studiu na divadelní fakultě Janáčkovi univerzity v Brně na oboru audiovizuální tvorba a divadlo jsem si založil živnost, která mě opravňuje si vydělávat focením nebo natáčením nebo stříháním videí.
Začátky nebyly jednoduché. Minimálně rok mi trvalo než jsem si začal vydělávat alespoň nějaké rozumné peníze na to, abych vůbec mohl přežít. mimochodem v té době jsem podal grant na úřad práce v Brně, kde mě donutili si napsat podnikatelský záměr. a od té doby se všechno začalo dařit mnohem lépe. Během těch 6 roku jsem hlavně fotil. ale dělal jsem kromě focení i kameru a střih. vlastně už od začátku je moje kariéra specifická tím, že jsem vždycky měl velkou spoustu klientů. A to velmi rozličných klientů - takže zároveň je pro mě typické to, že moc neumím říct, co jsem dělal. Hlavně jsem fotil firemní akce ,často jsem fotil svatby a obecně jsem se věnoval reportážní fotografii a kameře a taky focení divadla. ale už v té době se i focení i točení začalo setkávat s mým celoživotním zájem o sport, takže už v té době jsem začal natáčet outdoorový magazín Vertical pro Českou televizi.
A to mě dostává do současnosti, kdy už od ledna roku 2019 natáčím jen pro jednoho klienta. tím klientem je Adam Ondra - asi nejlepší lezec na světě, pro kterého natáčím velký video projekt. Ten orojekt se jmenuje Road to Tokio. je to dokument o Adamově cestě na olympijské hry v Tokiu 2020, kdy bude lezení součástí olympijských her poprvé v historii. každý týden přidáváme jeden díl, který má cca dvě až 7 až 12 min. A první díl byl vydán v lednu 2019 a poslední díl bude bude končit na olympiádě Tokiu v srpnu 2020.

Diky, Pavle, za prispevek. Moc ti preju, ze si ted zijes svuj sen. Ze mas dream job, ktery ti dava smysl a ve kterem se porad posouvas.
Jdeme se asi podivat na nejaky dil vaseho Road to Tokio:) treba ten z Nepalu.

1 Like

Zlatíčko!