Oživení bývalé LDN v Babicích nad Svitavou - Linduška 408 I Hackathon o dostupném bydlení

Věděli jste, že pouhých patnáct minut vlakem od Brna leží ladem chátrající objekt bývalé LDN? :steam_locomotive::hotel::derelict_house:

Jedna skupina na našem Bydlení je právo! Hackathon o dostupném bydlení se jí rozhodla věnovat. :man_detective:

Vznikl kolektiv Linduška 408, který se zasazuje o:
:point_right:upozornění na chátrající budovu
:point_right:vyzývající ke změně přístupu ke státnímu majetku
:point_right:pořádání akcí a úklidů, vedoucí ke zvelebení objektu!

Na tenhle projekt se osobně hrozně moc těším, bylo strašně zajimavé vidět, jak se na hackathonu spontánně zformovala velice akční skupinka “dobrodruhů” a lidí, kteří chtějí pohnout s opuštěnou budovou. Jejich práce byla nesmírně vtipná a zajímavá. Když jsem se jich jako organizátor ptal, jestli něco nepotřebují, jestli jim můžu něco přinést nebo sehnat atd., tak mi řekli, že ne, protože za půl hodiny jim jede vlak do Babic! Uprostřed Hackathonu se normálně zvedli a jeli si celou tu budouvu projít, naplánovat akce a další postup.

A co se teda bude dít?

  1. Už je posudek na stav střechy od profesionálního stavaře, a vypadá to, že další rozklad budovy můžeme zastavit svépomocí.
  2. Byl osloven starosta Babic i Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.
  3. Je domluvený rozhovou z bývalou sestřičkou, která v objektu pracovala.

V zimě se bude práce spíše soustředit na organizování, komunikaci a plánování. Velké a veřejné akce, úklidy, párty, partyzánské zahradničení atp. se chystá v létě! Tak se přidejte k nám!

Sledujte celou snahu na facebooku Linduška 408. Chcete se zapojit? Stačí napsat do zpráv, nebo na email linduska408@gmail.com :exclamation:

1 Like

Díky za nejnovější zprávy, budeme šířit dále!

uz ted se hlasim na zahradniceni a na party! :))