Panelovka - hackathon Brno 2019

Ahoj, můj kamarád @zalesjan mě ještě poprosil, ať sem napíšu něco o hackathonu, který se udál v v Brně 8.Listopadu.

Byl jsem jen na panelové diskusi v pátek večer a musím říct, že byla moc hezky připravená. Odehrála se na skvělém místě v Brněnské káznici na Bratislavské. nebylo sice úplně narváno, ale lidí bylo dost. musím říct, že debata jako taková byla opravdu super. všichni panelisté byli odborníky ve svém oboru: ať už na sociální bydlení nebo na vyloučené lokality, na diskriminaci na trhu bydlení, na bydlení mladých nebo na úlohu architektů v problematice sociálního bydlení. Specificke pro tuhle debatu bylo to, že v ní nebyly zastoupeny názorové protiproudy. Čili že diskuze se nemotala kolem základních otázek sociálního bydlení, Ale šla patřičně do hloubky a do šířky na půdoryse shody na základních hodnotách. Na konci diskuze taky proběhla čirá debata s publikem.

Jinak hodně se mi líbily například názory Martina Freunda a rád jsem si poslechl věci, které říkal o housing First. Moc fajn byla i Barbora Matysová a vlastně všichni 4 panelisté byli super.

Po panelovce se taky odehrál dezorganizovaný přesun do podniku Desert, kde se všechno náležitě probralo u piva:)

Diky, Jirko za nazor. Myslim, ze pro tebe i pro @Creepz bylo nasledne setkani, networking a socializace v klubu Dezert minimalne stejne dulezite, jako naslouchani penelove diskuze samotne. Nebo se mylim?:slight_smile:

Ehm. Nepleteš se ani trochu. Tvé pozorovací schopnosti jsou tvou známou kvalitou.
Poznávat nové kolegy a kolegyně je k nezaplacení.