Tell us about the first time you remember getting in touch with politics. How, when and where did that happen? What was it about and how did you feel about it?
Prima oara cand am fost implicat in politica a fost acum 6 ani. Părinții mei m-au luat cu ei si am mers la secția de votare. Acolo mi-au indicat unde sa pun stampila. Sincer sa fiu, am simtit ceva unic, am simțit ca pot face o schimbare, chiar daca nu știam ce aleg, sau pe cine am votat, însă cu timpul am învățat cum se votează, cum sa votez si cum trebui sa votez
Prima data când am intrat in contact cu politica a fost la aproximativ 13 ani, in clasa a 7a, când am decis sa candidez pentru un post in Consiliul Școlar al Elevilor. A trebuit sa ma gândesc la ce as face ca sa îmbunătățesc situația școlii la care învățam, strategii de alianță cu alți candidați, astfel încât sa ne adunam votanții, campanie cu discursuri in clase.
A fost o interactiune care m-a indus in eroare. Nu cunosteam ce presupune politice, cine e in politica sau ce estez de fapt, politica. In mare parte, inceputurile cunostintelor mele despre politica au venit de la conversatiile parintilor mei ascultate pe ascuns, din fundul camerei, la mesele din familie. De la curiozitatea despre ce inseamna “politica” la a observa cum, la randul meu, ma pot implica in asa ceva, au fost multe dezbateri, conversatii si activitati extracuriculare.
Primul meu contact cu politica a fost când eram mica în jur de 6-8 ani și eram cu bunicul mea acasă. El a început sa îmi povestească despre Vadim Tudor, ca el este un om foarte educat și deștept cu cunoștințe reale și știe ce face în politica. In plus îmi spunea ca el merita sa fie președinte nu Iliescu.
English Translation
“…[stuff] related to politics and… mm… it happened that I was in the same room with them. And at that time, I didn’t really understand everything that was being discussed there, but with time I started to understand the context and the political ideas, more things about the government, political parties, and with time I started to develop my own ideas related to these things.”
Original Romanian Transcription
“…legate de politică și… mm… s-a întâmplat să mă aflu în aceeași cameră cu ei. Și în momentul dat, nu înțelegeam eu chiar tot ce se discuta acolo, dar cu timpul am început să înțeleg contextul și ideile politice, mai multe chestii despre guvern, partidele politice și cu timpul am început să-mi dezvolt eu propriile mele idei legate de aceste lucruri.”