Thajci víc v klidu než češi?

Miluji cestování! Jedna z nejlepších věci na cestování je, že se člověk naučí a dozví strašně moc o nové zemi, jejich kultuře, lidech, přírodě a tak vůbec. Ještě lepší je to, že se člověk dozví mnohem víc sám o sobě, vlastní Domovině, vlastní kultuře, lidech přírodě a tak vůbec:)

Dneska bych chtěl něco napsat o rozdílech mezi lidmi v Thajsku a v Česku. Předesílám, že miluji Thajso a thajce a tak to nejsem poprvé. Thajci hodně věci neřeší nebo řeší tak hodně základně - což je hrozné třeba u odpadků a veřejných WC. V Česku naopak top top světová úroveň, podle mě. Ale co je na Thajcich skvělé, je to, že jsou furt v klidu, vždycky usměvavý a vždycky rádi pomůžou. Češi mi z toho vychází nejvíc úzkoprsí, nerudní a hlavně neustále vystresovaní. Nevím, kolik přičíst tomu, že jsem sám na dovolené a tak jsem víc v klidu než doma v Česku; a taky tomu, že jsme tu docela exotičtí a máme hodně pozornosti místních a všichni nám pořád ochotně pomáhají.

Taky jsem slyšel jinou teorii, která říká, že lidi, kteří vydělávají hodně peněz, Mají problém si užít svůj čas. A to prý proto, že je jejich čas tak drahý (tolik si můžou za hodinu vydělat), že si ho nikdo ,ani jejich rodina ani oni sami nemůže dovolit.

Hele neříkám, že je Česko nejvystresovanější země na světě. ale zkuste si vzpomenout, kdy jste naposledy seděli sami nekde na zápraží a jen tak pili kafe. Kdy jste se naposledy usmáli na cizího člověka nebo nezištně cizímu neboj blízkému člověku pomohli. Nebo někdo nezištně pomohl vám. Snad ne tak dávno.

Já sám zkusím být po návratu do Česka více usměvavý. Jako thajec:)

Diky za post, uz jsi nas pravidelny prispevatel, za coz ti moc dekuju.
Ja za sebe jsem se ted usmival na vsechny kolem posledni 3 tydny. - Jen co mi sily stacily:)
Ale nutno rict, ze to bylo prave na stejne dovolene v Thajsku.

Za sebe tu verejne slibuju, ze se budu usmivat, co mi budou sily stacit i doma v Cesku!
I kdyz teda s tim nasim pocasim zimnim a tak obecne je to ted fakt docela tezky!

Mne stresuje hlavně moje neutěšená situace se zazivanim:(