Vučić: U Srbiji se bolje zarađuje nego u Nemačkoj - Šta mislite o tome? :)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poznat je kao neko ko često daje izjave koje se kose sa realnošću. Ovog puta otišao je i korak dalje.

Iako je uobičajno da hvali ekonomiju Srbije više od bilo koje na svetu, sada je pohvalio i nešto drugo.

Predsednik je rekao da se u Srbiji živi bolje nego u Nemačkoj.

„Odgovorno kažem i tvrdim da se u Srbiji živi i zarađuje bolje nego u Nemačkoj. Jer, vidite… Nemac će možda i da zaradi tih 1200, 1300 evra. Srbin će zaraditi 500. Da, ali Srbin na račune da 20.000 dinara i ostane mu za hranu, obuću i ostalo, ali Nemac mora za stan da izdvoji i do 900 evra. Hrana je tamo mnogo skuplja, ujedno računi za struju, telefon, internet, registracija za kola. Ne živi se tamo toliko bajno.“ – rekao je Vučić.

Tviteraši su naravno počeli masovno da se “sprdaju” sa Vučićem uz komentar da je na granici primećeno dota Nemaca koji traže srpsko državljanstvo i posao u Beogradu.

Istini za volju, cene hrane, odeće i obuće u Nemačkoj su za 30-40% niže nego u Srbiji. O kvalitetu da ne govorimo. (Dnevni zurnal, Srbija danas)

4 Likes

Zdravo Supernova, na žalost, činjenica da institucijom države Srbije upravlja čovek koji je uspeo da istovremeno obesmisli, ponizi i napravi sprdnju od te iste države, neće pomoći u kreiranju mehanizama za uklanjanje takvog opasnog fenomena. Nije ovaj naš jedini, u Crnoj Gori sličan ološ sedi već 30 godina, u Albaniji 15ak, na Kosovu nekoliko, Mađarska nije daleko, izbori za evropski parlament dosta rečito govore o zanimljivoj političkoj sadašnjosti koju živimo. Pokušaji političkih hipstera da kontra sprdnjom i šalom na račun ovih opasnih ljudi naprave promenu samo normalizuju njihovu autoritarnost. Nemam rešenje.

1 Like

U potpunosti se slažem s tobom, Zmuc. Toliko je besmisla u ovoj državi da se nekad zapitam:“a da nismo mi u nekoj skrivenoj kameri?!” Drugo objašnjenje nemam. Predsednik Vučić je ne malo puta imao slične izjave i može se reći da ih ima svakodnevno. Prosto ne vidim više svrhu komentarisati bilo šta što on izjavi, jer sama činjenica da u toku dana ima 3 ili 4 specijalnih obraćanja naciji govori da nam Predsednik nije baš sasvim svoj. Zamislite jednog Trampa, jednog Putina, Makrona ili Merkelovu da za svaku sitnicu sazivaju konferenciju za štampu. Van svake pameti.
A što se tiče konkretno te izjave o zaradi u Srbiji i Nemačkoj mogu da kažem sledeće:“Niti Nemac ima 1200e, niti Srbin ima 500e.” Toliko.

3 Likes

Pogledajte ovo!

https://pescanik.net/sta-znaci-prosecna-zarada-ako-je-vecina-nema/