ZÁSAH do veřejného prostoru!

Na Hackathonu se naše skupinka sešla na základě pocitu frustrace z nezájmu úřadů i většinové společnosti, která zavírá oči před hrozivou bytovou situaci mnoha skupin obyvatel včele s těmi nejzranitelnejsimi: seniory, Romy, mladými lidmi, samoživitelkami a lidmi se sociálním nebo jiným znevýhodněním. Už nás nebaví jen nečinně pozorovat, jak se lidé a celé rodiny brodí v kolotoči útrap spojených s nedostupností bydlení a všeho dalšího, co na to navazuje.

Na samotném Hackathonu jsme si tedy lámaly hlavu s tím, jak nabourat veřejný diskurz ohledně bydlení, přemrštěných nájmů, luxusních bytů a bezdomovectví. Rozhodli jsme se pro AKCI! Prostřednictvím umělecké instalace chceme zasáhnout do veřejného prostoru, nabourat myšlení lidí a vyvolat debatu ohledně situace s bydlením v naší zemi.

Toto vlákno bude sloužit hlavně k tomu, aby semčlenky a členové pracovní skupinky mohly-i vkládat info o post-hackathonovych krocích v otázce projektu Zásah!

4 Likes

Myslím, že jste tehdy zmiňovaly i to, kolik času lidé musí strávit v praci…aby si vydělali na svá více či méně luxusní obydlí. Ten čas jim pak chybí ve vztahu s rodinou, s přáteli nebo se sebou samym:( situace je smutná a já si myslím, že je způsobena hlavně nějakým celospolečenským nastavením mysli…kde úplně všechno je vyjádřeno jen a jen v penězích. Včetně lidského štěstí nebo neštěstí.
Jak z toho ven, že ano?

Ahoj Apol,
Jak jste na tom, nějak jste pokročilý v přípravách vašeho Zásahu do veřejného prostoru?
Jinak visím ti 250Kč za pivka :slight_smile: