Co je nového III.?

Uplynulé týdny byli v naší komunitě obzvlášť bohaté na milá setkání. @natalia_skoczylas dorazila se svým turné diskuzních večerů i do České republiky, konkrétně do Brna a do Prahy. Někdy používaná metafora praví, že Češi jsou ze společenského hlediska jako ořechy, k jejichž jádru je obtížné se dostat, ale jakmile se to jednou povede, dokáží být velmi přátelští:) O souvislosti prostředí, komunikace a piva v Česku napsala Natalia trefný příspěvek:

V Praze se k jejímu večernímu posezení připojili již delší dobu aktivní členové české komunity @Jirka_Kocian a @kuba_svehla a poměrně do detailu probírali společně s další pozvanými k POPREBEL stolu v Café Sladkovský to, co se v Česku aktuálně děje. Výsledkem jsou dva rozhovory, publikované na platformě. První s Janem, programátorem v nejlepším produktivním věku těsně nad 50, který ze svého osobního hlediska vidí jako příčinu současné společensko-politické krize nízkou informovanost lidí a omezenou nabídku politických stran v celé šíři spektra:

Dalším, kdo se aktivně zúčastnil byl Petr, čerstvý absolvent žurnalistiky, který strávil několik let v zahraničí a srovnával svoje zkušenosti s přednostmi života zpět v Praze. Jak zmínil, za hlavní problém představuje stále více rozevírající se nůžky mezi různými částmi populace a nízký přehled o tom, jaké problémy vlastně lidé mimo naše vlastní bubliny řeší:

Také máte pocit, že je těžké potkávat se s lidmi mimo Vaší sociální bublinu? Ne každý může říci, že se mu v třeba Praze žije úplně bezproblémově a má možnost vykomunikovat s ostatními, co se v jeho životě děje. Blahobyt/Wellbeing by jako komunita měla přesně takový komunikační kanál vytvořit a pomoci tento problém vyřešit, čím víc nás bude, tím lépe toho dosáhneme. Budeme se těšit na další příspěvky!

1 Like

Jiri, can you add a photo?

Tried:)

1 Like