Edgeryders in Brussels

Hallo,
 
Mag ik je storen met een niet-alledaagse vraag?
 
Edgeryders is een groep activisten en denkers vanuit heel Europa die vorig jaar in juni voor de eerste keer samen zijn gekomen. Wat ze gemeenschappelijk hebben is een bezorgdheid over de toekomst van Europa en de wereld en de zin om er iets aan te doen. Het enige middel momenteel is doorgedreven optimisme en het waanzinnig ambitieus idee dat het wel degelijk mogelijk is om iets goeds te doen - het systeem te veranderen en een duurzaam Europa te creëren.
 
De eerste onmoeting in Strasbourg was op uitnodiging van de Raad van Europa. Dit klinkt misschien nogal formeel, maar het belangrijkste waren de ideeën en de mensen - waarvan de meesten activisten (zelf-verklaard of niet) waren, die de kans kregen om elkaar te ontmoeten en te praten over hun ideeën. De Edgeryders willen niet dat dit een eenmalige stunt blijft van de Raad van Europa, daarom doen we het ditmaal zelf opnieuw maar met veel minder middelen, eigenlijk bijna niets.
 
Daarom hebben we je hulp nodig.
 

6 tot 9 december organiseren we een conferentie/“edgecamp” te Brussel. We hebben nog een aantal dingen nodig, maar de allerbelangrijkste zijn:

 
- We zoeken een plekje om te overnachten voor ongeveer 100 mensen. Zou je eventueel een plaatsje hebben en/of goede plekken kennen?
- We hebben eten nodig op de Edgecamp conferentie. Misschien ken je leuke organisaties die duurzaam voedsel kunnen voorzien?
 
Mocht je hierbij - of andere elementen van de organisatie - kunnen en willen helpen, dan zou dat geweldig zijn!
 
Op http://edgeryders.ppa.coe.int/blog/ kan je een hele hoop extra informatie vinden.
 
De Edgeryders zijn een groep activisten, hacktivisten, feministen, denkers en filosofen die geven om mensenrechten, vrijheid van meningsuiting, principes en methodes om Europese gemeenschappen duurzamer te maken via alternatieve methodes en zelfredzaamheid ("resilience").  Daar gaan we het over hebben, als je denkt dat je bij ons hoort, neem dan zo snel mogelijk contact op! We hebben grootse plannen en hopen dat we als groep, door breed te dromen en zo ambitieus mogelijk te zijn en elkaar te steunen waar mogelijk, iets onwaarschijnlijk kunnen bereiken.
 
Edgecamp is toegankelijk voor iedereen zo lang we plaats beschikbaar hebben. Wees bereid om veel te denken en te leren en om geweldige mensen te ontmoeten. Doe mee, help mee, denk mee.
 
Als je vragen of opmerkingen hebt, deel ze!
 
[1] Activisten - http://edgeryders.ppa.coe.int/mine-becomes-ours/mission_case/freelab-laboratory-freedom
[2] Hacktivisten - http://edgeryders.ppa.coe.int/welcome-group/mission_case/anti-acta-poland-seen-inside
[3] Feministen - http://edgeryders.ppa.coe.int/share-your-ryde/mission_case/traveling-iran
[4] Denkers - http://edgeryders.ppa.coe.int/share-your-ryde/mission_case/cancelling-both-sides-equation
[5] Mensenrechten - http://edgeryders.ppa.coe.int/spotlight-open-government/mission_case/mediating-democracy
[6] Alternatieve methoden - http://edgeryders.ppa.coe.int/mine-becomes-ours/mission_case/few-us-living-together-somewhere-and-changing-things-unmonastery
[7] Zelfredzaamheid - http://edgeryders.ppa.coe.int/practical-resilience/mission_case/europe-risk-war-what-should-we-do