Nskocz
January 3, 2020, 1:40pm
3
@JustMe - witamy w kręgu tematów coming-outowych, zrobiła nam się ciekawa społeczność, razem z @Adam1 i @ALaAl , którzy mają swoje, niełatwe doświadczenia w tej kwestii.
Tutaj znajdziesz tekst Adama:
Pochodzę z Kielc i tam teraz mieszkam, choć miałem swego czasu siedmioletni epizod warszawski, gdzie studiowałem i przez chwilę pracowałem. Jako, że wtedy byłem typem dość zamkniętym, nie udało mi się na tyle silnie zapuścić korzenie w Warszawie, żeby zostać tam na dłużej, w dodatku ciotka, u której pomieszkiwałem wówczas, zaczęła naciskać mi na odcisk i jej radykalizowanie się w poglądach na wizję świata stało się dla mnie prawdziwie nieznośne. Nie potrafiliśmy się zrozumieć i nasze drogi się r…
A tu Ali
[17395333071_dd49831196_o]
Zaangażowanie w działania oddolne nie jest w moim mieście duże. Najczęściej ludzie, którzy coś przeżyli, czegoś doświadczyli w życiu, mieszkali poza miastem i tu w którymś momencie życia wrócili, włączają się w akcje społeczne. Młodzi ludzie wyjeżdżają za granicę, albo do większych miast, bo nie widzą tutaj swojej przyszłości. A ja tu wróciłam. I chcę zmieniać moje otoczenie, otwierać ludzi na różnorodność.
Niektórzy mówią, że biorę za duży kaliber na siebie- tematy…