Serie de discutii pe tema economiei circulare la Sibiu - Cine se alatura?

Hei! Pe 10 iunie, la Sibiu, organizam o serie de discutii(programul e mai jos). Stiu ca sunteti interesati de subiect asa ca va invit sa join-in. Puteti face asta in doua feluri:

  • veniti la discutii in Sibiu ca participanti si poate ramaneti si pe a doua zi la Festivalul International de Teatru;

  • va alaturati echipei sa sustineti o sesiune pe una dintre temele de mai jos pe care le stapaniti/aveti experienta sau propuneti noi teme.

Program

Part I. Towards Common Language (10:00 - 12:00)

1. What is visible and less visible about the potential of circular economy

(vrem sa fie un crash course in economia circulara ca sa agreem niste termeni - 30 min; urmat de o discutie cu toti participantii despre o viziune colectiva - 50 min) Cu Silvia Leahu-Aluas via skype (OSCEDays, Sustainable Manufacturing and Circular Economy Consultant); Cineva de la Circle Economy  Amsterdam, Casa de Cultura Permanenta Cluj

2. The open movement: is it for us? should we consider giving public access to designs, blueprints or source codes?

(introducere in colaborare si sisteme deschise - 10 min) Noemi Salantiu (EdgeRyders) + aveti recomandari de invitati?

demo/ studiu de caz proiect colaborativ 30 min) 

Part II. (Re)Imagining Our Future (14:00 - 18:00)

3. Closing the loop of a product from production to consumption and waste reduction

(unde sunt provocarile? 5-10 min per initiativa, apoi discutie facilitata 1hr) Teia Ciulacu (Viitor Plus – Atelierul de panza); Irina Breniuc (Pimp the Garbage, jurnalist Green Report); Ionut Tata, Corina Stirbu (QUIB), Mircea Ilie (IKEA), Daniel Loagăr (Wood be nice); alti invitati

4. A day in the life of a circular “consumer”

(hackuri in viata de zi cu zi: cum inlocuim obiectele necirculare; cum consumul responsabil si mai redus poate duce la abundenta 1hr 30 min’) Discutie/ atelier condus de Dan si Adela Fofiu-Sanpetreanu (Casa de Cultura Permanenta)

INSCRIERILE SE FAC AICI.

Contruiti, comentati, criticati, va alaturati, prin comenturi mai jos :slight_smile:

Iulian

1 Like

Veniti si voi?

Ping @floroister stiu ca voi aveti European Makers Week chiar inainte, dar ar fi super sa participati. O sa avem si un apel pt demos si actiuni practice la fata locului, v-ar placea?

Ping @mgax oare tu sau cineva din Poiana ar vrea sa vina? M-am tot gandit cine in tara stie sa livreze argumente convingatoare pt open source - chiar de la mama ei de-acasa din comunitatea tech - dar nu am avut inspiratie. help pls?