Hej!!!
Wszedłeś/weszłaś na naszą stronę i nie możesz się odnaleźć? Wstydzisz się dzielić osobistymi historiami (nawet anonimowo)? Nie wiesz po co to wszystko? Bardzo chcielibyśmy poznać wszystkie Wasze wątpliwości związane z inicjatywą. Wal śmiało. Zależy nam na każdym Waszym głosie. Zależy nam na Waszym uczestnictwie.
Pozdrawiamy, zespół Edgeryders
Witajcie, jakie są powody tego, że na stronę wchodziłam kilkukrotnie, nim zabrałam na niej aktywny głos? Pierwszą przeszkodą jest narzędzie - strona jest nieintuicyjna. Są grupy tematów, a w nich historie, ale jak odnaleźć ich listę po interesującej mnie tematyce? Mam z tym problem, a do kolejnych historii trafiam przypadkowo, nie są powiązane - a szkoda.
Drugą przeszkodą jest brak informacji o celach forum? Wymiana historii i co dalej? Komu, do czego będą potrzebne? Analiza nastrojów społeczeństwa, próba uaktywnienia do wymiany poglądów, dyskusji, a może zbieranie danych kontaktowych? Jeśli nie wiem kto i co zrobi z moją opinią, mam obawy by ją wygłaszać.
Trzecią przeszkodą jest brak czasu - zamiast dzielić się osobistą historią, zajmę się sobą lub Rodziną. Dziś tak mało jest czasu dla siebie, “nie stać mnie” na aktywizację i społeczny głos.
Hey @Mila, dzięki za tą wypowiedź - staramy się wschłuchiwać w głosy naszych użytkowników, bo wiadomo, bez was nasza praca - jako osób budujących nowe kolaboracje i społeczności online - nie ma sensu.
Niestety, co do wyglądu, niewiele mogę zrobić - póki co strona zostaje taka, jaka jest, bo nie stać nas na jej zmianę. Poza tym funkcjonalności, które posiada, są dla nas ważniejsze niż wygląd - za to dostaje nam się od członków sfrustrowanych nawigacją… Może kiedyś znajdzie się na to złoty środek.
Co do celów, napisałam o tym tekst, który zachęcam przeczytać - o tym, dlaczego robimy tu badania, i co nas interesuje. edgeryders ma też ambicję łączenia ludzi z podobnymi celami, pasjami, marzeniami i wspierania ich w ich drodze do realizacji tych celów - dlatego zachęcamy do dzielenia się swoimi pomysłami. Wtedy możemy poszkać synergii i wesprzeć tworzenie współpracy, kolektywów, nowych projektów. Czasami oferujemy też stypendia dla aktywistów, którzy robią ciekawe rzeczy.
Raz jeszcze dzięki za wpis i mam nadzieję do usłyszenia, a może nawet spotkania w Warszawie w listopadzie ?