Cum putem risipi mai puțin?

Întrebarea vine dintr-un episod foarte punctual - și anume nu știu ce să fac cu hainele și cu lucrurile pe care nu le mai folosesc - dar cred că la bază atinge o problemă fundamentală pentru societatea noastră superficialo-capitalistă. Dar s-o luăm one step at a time.

Am tot întrebând în stânga și în drepta și observ că mai multă lume are aceeași problemă - are chestii de donat și nu știe (are încredere) cui. Prin cui înțeleg ori persoane nevoiașe care într-adevăr au nevoie de orice ajutor, ori persoane care repară haine/obiecte uzate sau le transformă și le dau o nouă utilitate, ori persoane care recilează etc.

Îmi doresc foarte mult să găsesc pe cineva care să pună to some good use lucrurile pe care nu le mai folosesc. Există genul acesta de proiecte/inițiative/oameni? Voi ce recomandări sau experiențe aveți?

Buna intrebare

Salut @Valentina. Nu stiu de vreun loc miraculos unde sa poti duce tot ce ai si sa distribuie ei in functie de tipul obiectelor. Asa ca eu caut separat locatii:

  1. pentru haine pana acum varianta la care apelez sunt containerele de tipul celor instalate de Crucea Rosie. Stiu ca se fura din ele, dar am incredere ca multe ajung unde trebuie. Problema mai mare mi se pare ca daca cineva duce lucruri in stare deplorabila care sincer nu folosesc nimanui cine le arunca apoi si unde?

  1. Pentru ambalaje de carton, plastic, sticla, aluminiu si electronice in Cluj e o statie de colectare foarte faina de Carrefour si o aripa de-a sa pentru consum responsabil, care probabil exista si in Bucuresti “Oamenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, având garanția că toate ajung direct în fabricile de reciclare din România”

  2. Alte electronice si electrocasnice - poate ai noroc cu un maker/hacker/fab lab space. La Cluj Makers cel putin electronicele sunt super bine venite si am mai dus, nu stiu in bucuresti.

Mai intreb si eu in jur si revin.

Magazin social + Merci Charity Boutique +Ateliere Fără Frontiere

Salutare,

Nu stiu stadiul acestui proiect, insa pare interesant ca loc de dus chestii: http://www.ele.ro/social/stiri-social/primul-magazin-caritabil-din-romania-doneaza-ca-sa-ajuti-o-familie-saraca--37362

Merci Charity Boutique: http://www.mercicharity.ro si https://www.facebook.com/mercicharity/

Ateliere Fără Frontiere (electronice): http://atelierefarafrontiere.ro