Pe cine ati putea cunoaste pe Edgeryders? Când, cum, unde se poate colabora? Asta depinde de noi

Available in: Romanian


Romanian version

Poza: Anul trecut mai mulți dintre noi am mers în Tbilisi, la o întâlnire a proiectului Spot the Future care se întâmpla în Georgia, Armenia și Egipt. Credit: Leonid Mujiri.

Suntem o grămadă de oameni de peste tot din Europa și din lume, care aparținem și nu aparținem de Edgeryders, adică mulți suntem cetățeni ai Internetului dacă vreți, si membrii în mai multe triburi online care pe undeva se intersectează. Avem în comun faptul că ne pasă de problemele din jurul nostru, și folosim online-ul ca să coordonăm acțiuni locale. Membrii Edgeryders au proiecte precum rezidențe unMonastery pentru hackeri și artiști - proiectul flagship care s-a născut efectiv din conversații pe care le-am avut împreună și care a fost pilotat în Matera. Acum se încearcă o nouă iterație în Atena, în caz că sunteți în zonă; platforma MakerFox pentru bartere în rețea - un fel de moneyless eBay, unde poți face schimb de servicii, obiecte, timp; hackathons și workshopuri globale cum sunt OSCE (Open Source Circular Economy) Days pentru sustenabilitate: e.g. cum regândim durata de viață a obiectelor astfel încât să nu cădem prizonieri consumului continuu și artificial creat. Alții au proiecte de viață, de exemplu învață să-și procure singuri obiecte și hrană, sau să locuiască în camioane recondiționate dotate cu WiFi, nomazi digitali fiind. Și muuulte altele.

În general, lucrăm împreună pe EdgeRyders când cineva vine cu oportunități aici - fie ca e un proiect în incubare, fie ca e un proiect cu zero resurse (cea mai des întâlnită situație!), fie ca are nevoie de colaboratori, sau pur și simplu să stea de povești. Platforma e o resursă comună, pentru oricine vrea s-o folosească. Înainte să întrebați - arată cum arată pentru că voluntari și pentru că sursă deschisă.

Credem că avem ce învăța unii de la alții și ne putem ajuta reciproc să ne creștem inițiativele sau să coacem împreună altele noi. Dacă ai aterizat pe platformă, ai putea să postezi în proiectul Spot the Future povestea ta de viață, cu ce pasiuni te lauzi și mai ales, ce obstacole întâmpini. Dacă vrei, îți poți găzdui propriul proiect aici pe platformă.

Cine mai sunt Edgeryders în România?

@toolosophy, crede cu sufletul în pace globală și trăiește hai hui. Citește povestea lui.

@ruxandra. Antreprenor social în noua paradigmă, a colaborării globale. Citește povestea ei.

@phoebsanca, energia de la Lets Do It Romania și omul de comunicare din spatele noii campanii de crowdfunding Lets Do It Romania. Citește povestea ei.

@noemi, community manager pentru EdgeRyders, implicată de la început și în ceea ce era Edgeryders ca proiect finanțat de instituții europene, și apoi în ce a devenit ca întreprindere socială / companie non-profit cu același nume. Citește povestea mea recentă, sau povestea mea după ce ieșeam din facultate ca adevărat produs al generatiei pierdute.

În faza asta, mersi tare mult celor care ați aplicat sau veți aplica pentru poziția plătită de conector. Să știți doar ca asta e prima oportunitate, dar vin mai multe. Așa că faceți-vă comozi, cu cat rezonează mai tare oamenii și valorile astea cu voi, cu atât cei dintre noi orientați spre community building ne vom strădui mai mult să vă ținem conectați și să construim un argument pentru proiectele voastre faine! Așa că fără jenă, întrebați, comentați, dați un semn dacă aveți nevoie de ajutor cu un proiect sau găsiți o resursă interesantă. Propuneți o cafea în București unde să ne vedem cu toții!

Nothing happens on Edgeryders until someone says “I want to do x! Who’s with me?”