It's all about people

Available in: Romanian


Romanian version

Guys, in primul rand, felicitari! Imi salta sufletul de bucurie cand vad ca oamenii isi dau mana sa construiasca un bine tot mai mare. Mi-era dor sa simt emotiile astea vizavi de “puterea lui impreuna.”

Eu sunt Liviu, si un capitol foarte important din viata mea incepe in 2011, cand am intrat in echipa GOmentorship, platforma de mentorat profesional. Acolo a fost startul meu in Community management. Moderam discutii in domeniul Educatiei si Antreprenoriat, abordam mentori, contribuiam cu resurse si asa mai departe.

Chestia asta m-a prins asa tare incat ce-a fost dupa si ce este se invarte in jurul comunitatilor, majoritatea in domeniul educatiei si antreprenoriatului.

Am fost 2 ani parte din Link Education And Practice (ONG ce aduce impreuna universitati, studenti si mediul privat), prilej cu care am co-creat cu organizatiile din 4 orase, Zilele Educatiei NonFormale.

O perioada scurta am fost implicat in community management pentru 2 platforme din UK (WYGU si Brave New Talent).

In 2013 am pornit impreuna cu niste oameni foarte frumosi comunitatea studento-profesorilor InvataSa. Oricine practic putea sa-si impartaseasca pasiunea prin workshopuri practice, de maxim 4 ore. Tot din 2013, am intrat in AIESEC Bucuresti (unde inca tin traininguri ocazional), si in Universitatea Alternativa. Aici, acum, sunt ‘ghid’ si pun umarul la dezvoltarea educatiei in Romania si in lume.

Cred ca putem crea intr-adevar un impact major doar daca suntem impreuna. Asa ca asta ma preocupa - cum ne adunam sa construim. In retele mici intai. Ele unite, se fac mai mari, si usor usor, atingem toata lumea.

Daca vorbim de comunitati, cel mai greu la inceput mi s-a parut crearea de ‘awareness’. Oamenii trebuie sa aiba un motiv pentru care sa ciuleasca urechile la ceva nou, sa participe, si apoi sa ramana. Una din cele mai bune metode momentan mi se pare efectiv - a face lucruri pentru si cu un numar mic de oameni, care creste treptat. Toti vrem sa fim de ajutor, sa contribuim, important e sa fie primele rezultate. Da, necesita rabdare si ambitie. Ca in orice de altfel. Dar se poate :slight_smile:

Vizavi de oameni care vor sa schimbe ceva in comunitati - nu doar ca-i avem si aici, dar lista este lunga. Parem putini, dar suntem de fapt foarte multi. Trebuie sa stim insa unii de altii mai des, si cred ca e deja un prilej cu EdgeRyders.

Sunt multe de spus, mai multe de demonstrat. Eu sunt gata sa plecam in calatoria asta provocatoare dar foarte frumoasa!

Cu drag si bucurie,
Liviu

Ne strangem!

Salut, Liviu!
 
Cat de fain ca se aduna pe platforma oameni cu proiecte care se sugereaza reciproc drept schimbalume.

@Catalina_Carabas zicea de Universitatea Alternativa si de Cristi Lupsa (pe care l-am vazut recent in clipul vostru, f misto) si DOR, de unde o avem in gasca pe @Gabi. Deci, uite ca ne strangem, cum bine zici. 

 
Educatie non-formala, mentorat, studento-profesori… suna tare bine. E clar ca pe tine te-a convins misiunea de a transforma educatia in ceva pragmatic, accesibil si non-ierarhic (sau de a construi o astfel de alternativa, daca schimbatul sistemului merge greu de tot). Apropo de awareness si de motive de a ciuli urechile, la mine a existat o oaresce rezistenta in a ma duce la peer-to-peer learning experiences (incubator107, UA), dar odata ce am aflat ca se abordau exact temele pe care cautam sa ma informez (teme ’noi’, pe care probabil nu le gasesc la o facultate si in care oricum n-as investi ani intregi - experience design, spre exemplu, chiar la voi, cu Corina, care mi-a placut f mult), am trecut peste pragul de scepticism si am devenit fana si propovaduitoare. Recent am descoperit pe Facebook al vostru InvataSa (foarte tare ideea, congrats!), si chiar vanam prima ocazie sa particip.
 
Imi dau seama ca tocmai am scris un testimonial pentru ceea ce zici, ca primul pas este de a ajunge la un grup mai mic de oameni care se conving singuri, prin participare. Din experienta ta de community builder, care crezi ca ar putea fi un punct de pornire pentru a conecta o mana de oameni cu pasiuni diferite? Vreun trick pentru a scurtcircuita un proces care de obicei cere mult timp si interactiune live? 
 
Apropo de live, vii sambata la prima intalnire