Co je nového V.

S přibývajícími příspěvky se nám rozšiřuje spektrum témat, o nichž se bavíme. @JaroslavD přinesl svoji vlastní osobní zkušenost s korupcí v Praze, se kterou se musí potýkat drobní podnikatelé, ale i běžní lidé v příspěvku Jak se dostaneme k prosperitě? Bez korupce férovým způsobem bohužel těžko!. Další do naší sbírky tak trochu bizarních zážitků.

@ivanburaj v rozhovoru Možnosti současného politického divadla (HaDivadlo) rekapituluje své dosavadní působení v brněnském HaDivadle a poskytl svůj pohled na současnou společnost a její nejzásadnější problémy. Zároveň se zamýšli na divadlem, jako prostředkem pozitivní změny a její podstatě.

@proutek potom přichází s otázkou niterních osobních dilemat, která musíme každý každodenně řešit a představuje problém kognitivních disonancí, jak napovídá název jeho přípsěvku Disonance 21. století. Také občas řešíte problém volby mezi “správnými” a příjemnými řešeními?

S myšlenkou toho, nakolik může být i takové zdánlivě prosté osobní vyprávění přínosné, se pak svěřil @ambasador19, ve svém příspěvku Jiné perspektivy díky příběhům druhých. Řekl bych, že docela vystihuje podstatu celého našeho snažení na této platformě.

Budeme velice rádi, když se podělíte se svým názorem na příspěvky ostatních a případně přinesete další témata, která tu doposud chyběla, nebo se naopak podělíte s podobnou zkušeností, jakou představili druzí. Nezapomeňte také, že se nám výrazně přiblížily oba komunitní eventy, které si pro nás přichystali @zalesjan v Brně 8.11.2019 a @kuba_svehla v Praze 23.11.2019. Budeme se těšit na viděnou!

1 Like