Co je nového IV.

Máme za sebou neskutečně živé dva týdny, během nichž se k nám přidalo mnoho nových přispěvatelů, kteří přinesli své příběhy a připojili se k již běžícím konverzacím ohledně věcí, které nám přijdou důležité a problematické.

@I23I7 otevřel téma osobní pohody a toho, jestli je skutečně možné jí dosáhnout, v situaci, kdy je člověk “dítětem třetí kultury”, jak nám vysvětlil, někým s nadnárodní identitou, žijícím v Čechách: Lež stihne oběhnout svět než si pravda nazuje boty.

@Wolfka, která se zapojila i do naší konverzace o zkušenostech se zdravotním systémem v ČR přispěla se zajímavou a závažnou otázkou toho, nakolik vlastně společnost umožňuje bývalým vězňům začlenit se zpátky do společnosti: Je lepší druhá šance nebo prevence?. Se svými zkušenostmi s řešením zdravotních problémů ať už tradiční, nebo přírodní či alternativní cestou se připojila také @Noe v příspěvku Moje cesta. @krystof na to šel zase od lesa a upozornil na popularitu levných drog v souvislosti se subkulturou současného hiphopu: Hiphop a jeho kulturní vliv na psychické zdraví mladých.

@zalesjan představil svůj osobní příběh spojený se vznikem Brněnské klimatické koalice jeho aktivity na poli otázek životního toto prostředí ho ostatně svým způsobem přivedlo i do řad Edgeryders.

@MartinDvorak pak otevřel jdnu z nejpalčivějších otázek (nejenom) mladých lidí, kteří (nejenom) v Praze shánějí prostě normální bydlení: [(Ne)dostupné bydlení aneb (ne)spokojený život mladého Pražáka](http://(Ne)dostupné bydlení aneb (ne)spokojený život mladého Pražáka) a se zvláštní zkušeností na stejné téma se s námi podělil i @LukasFidrmuc v Bizarní story během hledání bydlení v Praze.

@Iveta pak představila svoji osobní zkušenost s tím, když se snažila v rámci působení v oblasti sociální podpory a asistence oficiálně zaštít pomoc pro děti, o které dlouhodobě pečuje, ale narazila při tom na limity systému aneb Když sociálka nekoná.

Je úžasné, že si k nám nacházíte cestu a neváháte sdílet své zkušenosti s ostatními od toho tu jsme! Úžasnou práci v tomhle směru odvádí @kuba_svehla a @zalesjan, kteří vám představují ústřední myšlenku tohoto fóra a představují cestu sem směřující. Oba si pro nás přichystali komunitní události v Brně 8.11.2019 a v Praze 23.11.2019. Tak se určitě přidejte a setkejme se všichni osobně!!

2 Likes